Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Eger képes leírás - Felnémet.tlap.hu
részletek »

Eger - Felnémet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: felnemet.tlap.hu » Eger
Keresés
Találatok száma - 12 db
A belváros tervezett funkcióbővítő rehabilitációja

A belváros tervezett funkcióbővítő rehabilitációja

Parkolóház építése Irodaház homlokzat felújítása (Dobó tér 6/a) az Eszperantó sétány mentén Szenátor ház (Dobó tér 11.) homlokzatának felújítása Kis Dobó tér felújítása Minorita templom homlokzat felújítás Bartakovics Béla Művelődési Ház utcai homlokzatának felújítása Irgalmasok kápolnája homlokzat felújítás Dobó tér - dísztér és rendezvénytér felújítása Buttler ház környezetének közterületi rekonstrukciója: Gólya utca, játszótér felújítása Közösségi tér kialakítása az Eszperantó sétány mentén Eszperantó sétány felújítása Halpiac - közterület fejlesztés (a Centrum parkoló helyén) Dózsa György tér - Dobó utca felújítása Szúnyog közi közterület fejlesztés, az Eger-patakhoz kapcsolódóan Kerékpárút kialakítása az Eger-patak medrében és patakmeder rekonstrukció Valide Sultana török kori fürdőrom látogathatóvá tétele Bajcsy-Zsilinszky út - Jókai utca - Zalár utca fejújítása Városháza - Lenkey János általános iskolarekonstrukció Fazola utcai új gyalogos híd építése - Gyalogos híd felújítása

Adatok Egerről

Adatok Egerről

Adatok Egerről és a környező településekről: Irányítószám, Telefon körzetszám, Régió, Megye, Kistérség, Lakosság, Lakások száma, Terület, Kisebbségi önkormányzatok.

Apróhirdetés Eger

Apróhirdetés Eger

Egri apróhirdetések az ApróhirdetésIngyen.hu oldaláról. Ingyenes hirdetés feladás és böngészés Web 2-es keresővel! Eger településen belüli apróhirdetéseket tovább szűrheti rovatonként, és számos szempont szerint is. Az oldalon a hirdetés feladása mellett lehetőség van a hirdetéseket kiemelni, valamint automatikus hirdetésfrissítést beállítani. www.aprohirdetesingyen.hu

Az egri borvidék

Az egri borvidék

Ezen az oldalon olvashatók Fajcsák Attila, néprajzkutató írásai: "Hiedelmek és szokások az egri szőlők és pincék környékén" és "A borvidék központja: Eger" Az írás végén megtalálható az Egri Borút Egyesület címe, telefonszáma és egyéb adatok, pl. az egri borvidéken megtalálható főbb szőlőfajták, az egri borvidék jellegzetes borfajtái.

Eger a Wikipédián

Eger a Wikipédián

Eger (latinul: Agria, németül Erlau, szlovákul Jáger, szerbül Jegar, szlovénül Jagar) Heves megye székhelye, Északkelet-Magyarország egyik legszebb történelmi városa. Jelentős oktatási és kulturális központ számos világhírű múzeummal és műemlékkel, melyek közül kiemelkedő az egri vár. Az egri borvidék központjaként a legjelentősebb magyar bortermelők közé tartozik. Az egri bikavér külföldi piacokon is ismert.

Eszterházy Károly Főiskola

Eszterházy Károly Főiskola

Főiskolánk az észak-magyarországi régió önálló, többkarú főiskolája. A magyar állami felsőoktatás főiskolai szektorának meghatározó, dinamikusan fejlődő intézménye. Az Európai Unió felsőoktatási intézményeinek nyitott és együttműködésre képes partnere. Európai, országos és regionális feladatokat vállaló szellemi, kulturális, szolgáltatási és információs centrumként szerves része a megyei és regionális központ szerepét betöltő Egernek, a kulturális és idegenforgalmi jelentőségű barokk városnak. Az egri felsőoktatás évszázadokra visszanyúló hagyományait őrizve és kulturális örökségére alapozva, a változó társadalmi igényekre érzékenyen reagálva korszerű és minőségi oktatást folytatunk. Célunk a gazdag kínálatú és minőségben tovább javuló színvonalú, rugalmas és átjárható képzés biztosítása. Több tudományágban és művészeti területen folyamatosan bővítjük képzési kínálatunkat alap- (Bachelor) és mesterképzéseinkkel (Master). Régiónkban az élethosszig tartó tanulás lehetőségét kínáljuk távoktatásunkkal, felnőttoktatási, szakirányú és pedagógus-továbbképzéseinkkel. Minden képzésünket úgy építjük fel, hogy hallgatóink biztos munkaerő-piaci kompetenciákkal rendelkezzenek végzéskor.

Felnémet új utcaneveiről

Felnémet új utcaneveiről

Felnémet újonnan kialakult kertvárosi része hasonlít a legjobban, az utcanevek kiötlésekor ugyanis sem a magyarság, sem az egriség nem játszott szerepet, a segítségül hívott-, némiképp elvont fogalom így végül a természet lett. A fülemüle másik elnevezését jelentő Csalogány utca mintegy félkörben köti össze a Sólyom, Hóvirág, Tölgy, Fenyő, Pásztorvölgy, Fecske, Madár, Madárkút és Cinca utcákat.

HEOL linktár

HEOL linktár

Települési honlapok Közlekedési infók Oktatás: általánostól a főiskoláig Általános iskolák Középiskolák Közérdekű Szabad idő Ajánljon linket!

Kerékpárút-hálózat épülhet Egerben

Kerékpárút-hálózat épülhet Egerben

Tíz kilométeres kerékpárút-hálózat épülhet Egerben! Eger a főváros és a Balaton után az ország harmadik leglátogatottabb idegenforgalmi célpontja. Évente mintegy egymillió turista keresi fel a hevesi megyeszékhelyet. Az elképzelések szerint az ország egyik legnagyobb kerékpárút-hálózatának részeként Eger belterületén egységes, több mint 10 kilométeres bringás útvonal jön majd létre. A tervezett fejlesztések megvalósulásával kerékpáros összeköttetés létesül majd a belváros, az Érsekkert, a Tűzoltó Múzeum, Felnémet városrész és a Felsőtárkányi-tó között. A hálózat várhatóan 2014-re készül el.

Hirdetés
Panorámaképek - Eger

Panorámaképek - Eger

Vizuális túra Egerben. '2001-ben Francois Panchard barátunkat, a kiváló svájci fotóművészt két dolog fogta meg Magyarországon: a gyönyörű tájak és épületek, amelyeket speciális panoráma technikával fotózott, s egy magyar lány, akibe beleszeretett. A szerelemből házasság lett és Francois a felesége és magyarországi barátai jóvoltából újabb és újabb helyeket fedezett fel, amelyekről úgy érezte, hogy meg kell örökítenie. Két évvel később 2003-ban a fotóművész magyarországi barátaival együtt megalakította a Panoramas KFT-t, hogy a hobbiból üzlet legyen, és minél többen megismerhessék hazánkat, kivételes szépségű épület remekeinket, tájainkat az ő optikáján keresztül.

Szépasszonyvölgy

Szépasszonyvölgy

Az egri Szépasszony-völgy információs honlapjának célja a völgy turisztikai és kultúrális életének ismertetése. Az Egerbe érkező turistákat számos nevezetesség, kultúrális program fogadja minden évben. Hosszú séták Eger belvárosában, gyógyvizek és fürdők, kiállítások, rendezvények várják az ide látogatókat. A kellemesen eltöltött nap végén pedig irány a Szépasszony-völgy...

Üzletek Egerben

Üzletek Egerben

Eger városának üzleteit összefogó információs oldalunk a jövőt hozza el Önnek! Bizonyára Ön is tudja és érzi, hogy az információ szerepe napjainkban felértékelődött, hiszen annyi van belőle, hogy a választás nehézkessé válhat. Mi segítünk abban, hogy az Ön üzletéről a megfelelő minőségű és tartalmú információ eljusson a megfelelő helyre a megfelelő időben! Alapvető filozófiánk, hogy a munkánkkal elégedett ügyfél az internetes megoldások széles körét biztosan és hatékonyan használhassa fel saját üzleti céljai érdekében!

Tuti menü