Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek, aktualitások képes leírás - Felnémet.tlap.hu
részletek »

Cikkek, aktualitások - Felnémet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: felnemet.tlap.hu » Cikkek, aktualitások
Keresés
Találatok száma - 20 db
A Felnémeti Gondozási Központ klubprogramja

A Felnémeti Gondozási Központ klubprogramja

A Felnémeti Gondozási Központ júliusi klubprogramja 2011.07.04. 06:28 rrita július 4. Nagyi fitness klub ( torna zenére 10:00) július 5. Klubgyűlés július 6. Egészség délután ( praktikus ötletek egészségünk érdekében (beszélgetés) vérnyomásmérés, testsúlymérés, masszírozó eszközök használata) július 7. Kirándulás - Felsőtárkány ( az indulás részleteiről tessenek érdeklődni) július 11. Nagyi fitness klub ( torna zenére 10:00) július 12. Kertészkedés tekézéssel egybekötve (9:00) július 13. Egészség délután ( praktikus ötletek egészségünk érdekében (beszélgetés) vérnyomásmérés, testsúlymérés, masszírozó eszközök használata) július 14. Pacsirta dalköri próba július 18. Nagyi fitness klub ( torna zenére 1000) július 19. Kirándulás a Szépasszony völgybe kisvonattal (az indulás részleteiről tessenek érdeklődni) július 20. Egészség délután ( praktikus ötletek egészségünk érdekében (beszélgetés) vérnyomásmérés, testsúlymérés, masszírozó eszközök használata) július 21. Felkészülés a teke versenyre (9:00) július 25. Nagyi fitness klub ( torna zenére 10:00) július 26. Irodalmi teadélután előadónk: Ballai Enikő gondozónő július 27. Egészség délután ( praktikus ötletek egészségünk érdekében (beszélgetés) vérnyomásmérés, testsúlymérés, VÉRCUKORMÉRÉS, masszírozó eszközök használata) július 28. Pacsirta dalköri próba

A felnémetiek kőlevese

A felnémetiek kőlevese

A Közösségi nap Felnémeten június 20-án, a civil szervezetek által 2009-ben elindított helyi társadalomfejlesztő program első, nagy nyilvánosságot elért eseménye volt. Beszélni közös dolgainkról, érdekeink képviseletéről, hogyan tudunk cselekvő részt vállalni helyben - ez volt az üzenete az ünnepnek. Beszédes a számok tükre: 16 szervezet 60 aktivistája, 9 támogató intézmény, vállalkozás, 120 közreműködő, kilenc órás programmal várta az érdeklődőket. Hat sátor szolgáltatásai, a színpadon 12 helyi művészeti közösség és egyéni fellépő mintegy 600 embernek tette emlékezetesé ezt a vasárnapot. Az Első Felnémeti Közösségi Nap-ról szóló fényképalbum is megtekinthető itt!

Agria Vállalkozói Park Felnémeten

Agria Vállalkozói Park Felnémeten

Elkészült az Agria Vállalkozói Park Egerben, a Felnémet városrészben 446 millió forint költségvetéssel, barnamezős beruházással megépült parkban húsz telephelyet alakítottak ki A kilenc hektáros parkot egy volt kőfeldolgozó helyén alakították ki, a kiszolgáló létesítmények és az utak miatt a nettó beépíthető terület összesen hat hektár. A beruházás 446 milliós költségéből az Európai Unió és a Magyar Állam 223 milliót finanszírozott. (...) A telephelyeket a betelepülni szándékozó vállalkozások a pályázatban előírt öt évre bérelhetik, majd ennek letelte után meg is vásárolhatják azokat. A telephelyeken saját tulajdonú felépítmények a vállalkozás igényei szerint alakíthatók ki.

Berva Rt.-ről

Berva Rt.-ről

Hírhedt cégek és celebek az APEH adóslistáján: Az adóhatóságnak március végén 1742 vállalkozás tartozott. A cégek között továbbra is sok a neve szerint kereskedelmi, szolgáltató társaság, de gyakorlatilag valamennyi ágazat fellelhető. A tartós adósok között van többek között az egri BERVA Finomszerelvénygyártó Rt is... Az APEH tartósan tartozók listájára került a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt... A magánszemélyek között továbbra is megtalálható a tartós adósok listáján az énekes Lang Györgyi, a celeb Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta neve.

Eladó házak Felnémeten

Eladó házak Felnémeten

Eladó házak Felnémeten listanézetben és tallózó nézetben, állandóan változó tartalommal. Nemcsak ezen az oldalon talál felnémeti eladó házakat!

Fejlődő Felnémet

Fejlődő Felnémet

Felnémet szépen fejlődik: Eger Önkormányzatának költségvetésében megduplázott keretösszeg szerepel a városrész közterületi fejlesztéseire. A beruházások sorából kiemelkedik az Egri és a Szarvaskői út járdafelújítása (10-, illetve 7 millió Ft), valamint a Pásztorvölgyi út felújításának első üteme, amelyre 18 millió Ft-ot fordított Eger Önkormányzata. Rázsi Botond alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte: 2012-ben, illetve 2013-ban összesen fordított akkora összeget felújításra Felnémeten Eger Önkormányzata, mint az idén. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy az elmúlt három esztendőben mintegy 100 millió Ft-os fejlesztést hajtottak végre a több mint 750 éves városrészben. Az alpolgármester és körzeti képviselő hangsúlyozta: Felnémeten igazán pezsgő a civil élet, s ez a jövőben tovább színesedhet, megalakult ugyanis a Bervai Kulturális Egyesület. E szervezet indíthatja be és töltheti meg élettel a város által másfél éve megvásárolt, óvoda melletti egykori sörözőben kialakított közösségi teret.

Felmérés az egri kerékpáros közlekedési szokásokról

Felmérés az egri kerékpáros közlekedési szokásokról

Eger MJV Önkormányzata napirendre tűzte a város kerékpáros közlekedésének fejlesztését. A fejlesztés céljainak pontos meghatározásához szükséges a helyi adottságok felmérése, ennek keretében pedig a lakosság véleményének megismerése is. Az alábbi kérdőív kitöltésével lehetősége nyílik megosztani velünk véleményét, aktívan részt vehet a kerékpáros stratégia alakításában. Fontos, hogy minél több válasz érkezzék be, ezért arra kérjük a háztartások minden 14 év feletti tagját, hogy legyen segítségünkre a kérdőív kitöltésével, mely alig pár percet vesz igénybe

FELNÉMETEN MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI

FELNÉMETEN MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI

Felnémeten a hétvégén a helyi civilek ismét programot adnak a helyieknek. Az eseményeket nem pártok, pártkatonák, hanem helyi aktív állampolgárok szervezik. Nincs hatalmi szó, de van cselekvés. Nincs megdönthetetlen igazság, de van kételkedés, amely egyre jobb megoldások eredményez. Nincs tekintélyelvűség, de van tolerancia. Nincs mindent legyűrő többségi akarat, de van mindenkit meghallgató, egymásra figyelő és egymást tisztelő polgár. Nem várják a tutit fentről, inkább megcsinálják idelent. Megőrzik a hagyományokat, megülik az ünnepeket, emléket állítanak - hol kőben, hol könyvben - az elődöknek és új közösségi lehetőségeket teremtenek a maiaknak. Ahogy a felnémeti mocorgók magukról állítják: Jók vagyunk együtt!

Felvételi infók a Pásztorvölgyiben

Felvételi infók a Pásztorvölgyiben

Magyar-angol két tanítási nyelvű osztály: Tagozatkód: 01 - 17. tanéve mûködik sikeresen! Nyelvi elõkészítõ évfolyammal kezdõdik, ahol három csoportra bontva, heti 16 órában angolt tanulnak diákjaink, emellett magyar, matematika és testnevelés órájuk van. - Az angol nyelvi órák mellett angolul, csoportbontásban tanulnak matematikát, informatikát és célnyelvi civilizációt (témakörei: országismeret, irodalom, történelem). - A tanuló érettségi bizonyítványa megfelelõ eredmény esetén felsõfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékû. Angol nyelvi elõkészítõvel kezdõdõ osztály: Tagozatkód: 02 - 11. tanéve mûködik sikeresen! - A nyelvi elõkészítõ évfolyamon a diákok heti 16 órában angol nyelvet, és 3 órában informatikát tanulnak két csoportban, emellett magyar, matematika, történelem és testnevelés órájuk van. - Emelt szintû oktatás keretében készülnek a tanulók az emelt szintû (középfokú nyelvvizsgával egyenértékû) angol nyelvi érettségi vizsgára. - Az informatika oktatása 5 éven keresztül, csoportbontásban folyik.

Hirdetés
Három alpolgármestere lett Egernek

Három alpolgármestere lett Egernek

Ma reggel kilenc órától ült össze először az új összetételű Városi Közgyűlés. Az ülésen - többek között - esküt tettek és átvették megbízólevelüket a testület tagjai. Illetve Rázsi Botondot (Fidesz-KDNP), Sós Istvánt (Fidesz-KDNP) és Saárossy Kingát megválasztották alpolgármesternek. Döntöttek a testület tagjainak fizetéséről is.

Hírek a Pásztorvölgyiből

Hírek a Pásztorvölgyiből

A Pásztorvölgy fénye - a Pásztorvölgyi 3. legjobb iskola a megyében A TOP 100 legjobb magyar középiskola rangsorában a 71. az egri Pásztorvölgyi Gimnázium, Heves megyében pedig az el∓tilde;kel∓tilde; 3. helyezést érte el. Büszkék vagyunk az iskolánkra, az impozáns, szokatlan formájú, hófehér falú épületre is. Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. - írta Kazinczy, s ez az idézet tükrözi iskolánk szellemiségét is. A fiatalos lendület∓circ; iskolánk tehát kiemelked∓tilde; eredményeket mutat a tanulás, a sport és a diákélet sok más területén is. Büszkék vagyunk nemes, rangos, szép hagyományainkra, nyugodt környezetünkre, felkészült és összetartó tanárainkra, akik közös célért dolgoznak: nyitott, kreatív, felel∓tilde;s személyiség∓circ;, az élet kihív

Ipari Park Felnémeten

Ipari Park Felnémeten

Szeptemberre készül el a felnémeti ipari park! Javában zajlik Felnémeten az egykori mészkőőrlő bontása, jövő héten fölrobbantják a két, még álló épületet. A kivitelezők a közművesítésen is dolgoznak. A kilenc hektáros területen 17 kis- és középvállalkozás találhat új otthonra. A barnamezős beruházás közel félmilliárd forintba kerül, 223 millió forintot az Európai Unió áll - mondta el Habis László polgármester. Várkonyi György, az EVAT ügyvezető igazgatója a munkákról elmondta: az ipari parknak szeptemberre készen kell állnia a cégek fogadására. Néhány vállalkozás már érdeklődik..

Ipari Park térképe

Ipari Park térképe

Az Új Széchenyi Terv keretében, mintegy 446 millió forint projektösszegű- és 223 millió forint pályázati támogatással új ipari park létesül a Tárkányi út mellett, Felnémeten. A megvalósuló fejlesztés a remények szerint már idén ősszel fogadhatja az első betelepülőit, szerencsés esetben javítva így a foglalkoztatottak számát Egerben. A hivatalos sajtóközlemény ide kattintva olvasható el.

Kirándultak a nyugdíjasok

Kirándultak a nyugdíjasok

2012. július 4-én a nagy meleg ellenére csodálatos kiránduláson vett részt a Felnémeti Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület. A nagy hőséget feledtette a Szerencsi, a Sárospataki , valamint a Tokaj városok látnivalói. A múzeumok, műemlékek, templomok feledhetetlen élményt nyújtottak a kirándulók számára, nem beszélve a közösen elfogyasztott ebédről, amelyet Szegi község Tornyos Borházában fogyasztottunk el.

Kis ipari park terve Felnémeten

Kis ipari park terve Felnémeten

A tervek szerint 2011 végéig új iparterület, egyfajta "kis ipari park" jön létre Eger felnémeti városrészében, egy csaknem egy évtizede elhagyott, volt kőőrlő üzem helyén. A 8,8 hektárnyi terület négyszáznegyvenhatmillió forint értékű revitalizációjára kétszázhuszonhárommillió forintot nyert a projektgazda egri EVAT Zrt., a Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Regionális Operatív Programjából - közölte Barcziné Mihály Erzsébet ügyvezető. A település vezetése annál is inkább előnyösnek ítélte a fejlesztést, mert a hosszú távú rendezési tervek szerint a várost keletről, észak-déli irányban elkerülő út az ipari terület mentén csatlakozik Eger úthálózatába, így összeköttetést teremt a "kis ipari parkkal" is. A tervek szerint tizenkilenc ipari, vagy logisztikai szolgáltatói tevékenységet folytató telephely alakítható ki a helyszínen.

Meghívó - Új év, új disznótor

Meghívó - Új év, új disznótor

V. Felnémeti Disznótoros Farsang 2015. február 14-én, szombaton a Pásztorvölgyi Iskola aulájában. Benne: - Kolbásztöltő verseny - II. Felnémeti Pálinkamustra - Farsangi fánksütő verseny A kolbásztöltő versenyre csapatok jelentkezését várjuk 2015. február 12-ig a +36 20 9739846 telefonszámon vagy az rbotond73@gmail.com emailcímen.

Tervpályázat az egri kőörlő helyére

Tervpályázat az egri kőörlő helyére

Adrenalin Park: Az elmúlt évek során az extrém sportok egyre ismertebbé, és közkedveltté váltak. A fiatalok többsége kipróbálja, vagy versenyszerűen űzi ezeket a sportokat. Ennek szellemében egy tervpályázat készült (2005-ben) az egri kőörlő-üzem helyére. A kiválasztott terület egy igazi 'modern rom'. A tervezési területen jelenleg egy használaton kívüli kőőrlő-üzem található, a funkcióból adódó különálló épületekből. A terveimben a meglévő épületekből négyet megtartottam: két kőőrlő épület (többszintesek), egy földszintes raktár épület, és egy 10m2-es irányító helyiség, a többi elbontásra kerül. Az épületek karakterét szeretném megőrizni, és esetleg tovább erősíteni, mert az új funkciónak mindenképpen jót tesz. Képek mutatják, hogyan valósulna meg az új funkciónak megfelelő terv.

Tuti menü