Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fesztiválok képes leírás - Felnémet.tlap.hu
részletek »

Fesztiválok - Felnémet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: felnemet.tlap.hu » Fesztiválok
Keresés
Találatok száma - 8 db
Disznótoros Fesztivál 2012

Disznótoros Fesztivál 2012

Nem kell a jó disznótorosért falura, elég lesz Felnémetre menni. Sült vér, orjaleves és a kihagyhatatlan hurka és kolbász - a hétvégén mindenkit várnak az I. Felnémeti Disznótoros Fesztiválra. A disznóvágás hagyományainak felelevenítésével rendezik meg az I. Felnémeti Disznótoros Fesztivált a hétvégén. Bájitalfőző versennyel, János-áldással, nótával várják az érdeklődőket a vidám eseményre a Pásztorvölgyi Általános Iskolában. A falusi disznóvágás felelevenítésének gondolata Rázsi Botond alpolgármester fejéből pattant ki, aki a városrész képviselője is.

Fény derült a disznóságra

Fény derült a disznóságra

Második alkalommal rendezték meg Felnémeten a disznótoros napot. A látogatók megnézhették és részüket is kivehették a disznóvágásból, illetve az azt követő sütés-főzésből. Készült itt hagymás vér és hurka, kolbász, valamint orjaleves. Az étkeket pedig el is fogyaszthatták a vendégek. Az egész napos program részeként természetesen felléptek a helyi csoportok is.

II. Lecsófőző Fesztivál Felnémeten

II. Lecsófőző Fesztivál Felnémeten

Szeretném Önt, és kedves családját meghívni 2012. szeptember 1-jén Felnémeten, a Pásztorvölgyi Általános Iskolában megrendezésre kerülő II. Lecsófőző Fesztiválra. Kérem amennyiben el kívánnak jönni,úgy jelezzék, e-mailbe, vagy telefonon a belépők számát. Tisztelettel: Dósa Tibor Magyarország Királyi Főszakácsa Telefonszám: 06/70 539 7211 CSAPJUNK BELE A LECSÓBA!

II. Lecsófőző Fesztivál Felnémeten

II. Lecsófőző Fesztivál Felnémeten

Belecsaptak a lecsóba - lecsófesztivál Egerben Második alkalommal rendezik meg Egerben, a Felnémeti városrészben a lecsófesztivált. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődött a Pásztorvölgyi Gimnázium udvarán. Miután a városrész plébánosa megáldotta a csapatokat, elkezdődött a főzés

II: Disznótoros Fesztivál Felnémeten

II: Disznótoros Fesztivál Felnémeten

Kitűnő időben és nagyon jó hangulatban zajlott a II. Felnémeti Disznótoros Fesztivál. A Felnémeti Népdalkör és a Felnémeti Fúvós Zenekar közös fellépésére 11 órakor került sor a több száz vendég előtt. Az előadás végén a hagyományőrzők a közönség soraiból több személyt táncba vittek, a zenekar kitűnő játékára. Köszönet a rendezőknek, elsősorban Rázsi Botond alpolgármester úrnak, valamint a jelenlévő közönségnek, a Felnémeti Zenekarnak és a Felnémeti Hagyományőrzőknek. A délutáni órákban kóstolhattuk meg a böllérek által készített finom disznótorost...

Lecsó receptek

Lecsó receptek

Legújabb lecsó receptek: Kolbászos-tojásos lecsó gerslivel, Padlizsános-cukkinis lecsó tarhonyával, Ratatouille - a francia lecsó, Pikáns lecsó ínyenceknek, Lecsó babáknak, Gyors kerti ebéd, Májas lecsó bográcsban, Rakott tojásos - nokedlis lecsó, Tejfölös lecsó, Parizeres lecsó, Gombás lecsó - tojásosan, Cukkinis-tojásos lecsó, Lecsó gazdagon, és a többi, és a többi...

Lecsófesztivál 2011

Lecsófesztivál 2011

Felnémeti Lecsófesztivál: Harminc bográcsban fortyogott szombaton a hagyományos magyar konyha már idegenben is elhíresült étke; a lecsó. Az I. Felnémeti Lecsófesztivált civil kezdeményezés keltette életre, közösségteremtő és jótékony céllal. A felhívásra érkeztek nevezők szép számmal... A Szihalmi fúvósok reggeli ébresztőjét követően, az egész napos rendezvényt helyi hagyományőrző csoportok, népdalénekesek fellépése kísérte. Az események záróakkordjaként a jóllakott vendégsereg a Lecsós Bálban rophatta éjfélig.

Lecsófesztivál 2012 - Képgaléria

Lecsófesztivál 2012 - Képgaléria

Második alkalommal rendezik meg Egerben, a Felnémeti városrészben a lecsófesztivált. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődött a Pásztorvölgyi Gimnázium udvarán. Miután a városrész plébánosa megáldotta a csapatokat, elkezdődött a főzés.

Tuti menü