Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Képek, videók, galéria képes leírás - Felnémet.tlap.hu
részletek »

Képek, videók, galéria - Felnémet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: felnemet.tlap.hu » Képek, videók, galéria
Keresés
Találatok száma - 8 db
A Bélkő és Almár

A Bélkő és Almár

A festői szépségű Bélkő hegy a Bükk hegységben található, a Felnémettől északralevő Bélapátfalfa szomszédságában, Almár pedig egy nagy kiterjedésˆ határrész, Felnémet belterületéhez kb. 2 km-re szintén északra. Magas hegyek és a közöttük húzódó keskenyebb és szélesebb mélyfekvésˆ területek, völgyek alkotják. Néhány családi ház és a szemben levő hegyoldalban hétvégi házak találhatók. Az Almár szónak van egy szˆkebb jelentése is, miszerint az Almár-völgyet, mint kedvelt kirándulóhelyet jelöli. Vasúti megállóhely is, Az Eger-Szilvásváradi vasútvonal egyik megállóhelye.

Az Eged hegy a Hajdúhegyről

Az Eged hegy a Hajdúhegyről

Az Eged hegy, vagyis a Nagy-Eged Eger felett magasodik, 536 m a legmagasabb pontja. A kilátóból szép kilátás nyílik Egerre és Felnémetre. A hegy délies fekvése, különlegesen kedvező éghajlata miatt szőlőművelésre kiválan alkalmas. Itt terem a híres Egri Bikavér alapanyaga. A kilátó autóval is megközelíthető, Egerből a Noszvaj felé vezető országútról a nagyüzemi szőlőtáblák mellett. Könnyű megközelíthetősége miatt Európa-szerte a sárkányrepülők egyik legjobb gyakorlótereként ismerik.

Felnémet

Felnémet

A gyönyörű panorámafotón Felnémet csak kis részben látható, de csodálatos a környező táj a Bükk hegység vonulataival. Ebbe a környezetbe egy jelentős beavatkozást terveznek, a keleti elkerülő utat, melynek nyomvonala a fotón látható házak mögött halad el. Ez olyan beavatkozást jelent, amely a tájbaillesztés kérdését jelentős mértékben érinti.

Felnémet és Almár állomásai

Felnémet és Almár állomásai

A 87. számú, Eger- Szilvásvárad - Putnok vasútvonal állomásai láthatók a képeken. Felnémet vasútállomását néhány éve felújították. Felnémethez tartozik Almár is, ami vasúti megállóhely, az állomás épület szintén itt látható.

Felnémeti templom - Egerben

Felnémeti templom - Egerben

Felnémeti római katolikus templom. Titulusa: Szent Rozália. A képeken a templom látható előlnézetben,hátulnézetben, valamint a Templomdombon található emlékművel. Emlékeztető: Középkori templom helyén építtették Erdődy Gábor és Barkóczy Ferenc püspökök, 1715, illetve 1746-1750 között (építész: Giovanni Battista Carlone). A berendezés jelentős része - a fő- és mellékoltár, a szószék - szintén a 18. század közepén készült. Az orgona 1896-ban (Rieger Testvérek), a falképek a 20. század második feléből valók.| A templom védőszentje Szent Rozália. A templom búcsúja szeptember 4-ét megelőző vagy azt követő vasárnap.

Klubprogram - GKP-ban: Ráctemplom

Klubprogram - GKP-ban: Ráctemplom

A Felnémeti Gondozási Központ nyugdíjasainak egyik nagy élményt nyújtó programja képekben: Látogatás a Rác templomban.

Les-rét

Les-rét

A Les-rét Egerhez közel egy tisztás a hegyek között. Szarvaskő és a Bervai kőbánya között található. Egerből autóval is jól megközelíthető. A környék egyik kedvelt kirándulóhelye. A tisztást körülvevő erdőkben sok vad él, ezért a vadászok kedvelt megfigyelőhelye, de egyben skeetlövő pálya is. A táj gyönyörű. 1978 és 1984 között minden évben szerveztek ide kisebb-nagyobb táborokat.

Nyugdíjasok programjai GKP-ban

Nyugdíjasok programjai GKP-ban

Felnémeti Gondozási Központban készült sok-sok kép a nyugdíjasoknak szervezett programokról: családi nap, ki mit tud, könyvtári órák, stb.

Tuti menü