Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Felnémet linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Felnémet képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: felnemet.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 197 db
1959-es Moped

1959-es Moped

Az 1959-es Berva Mopedet egy idös Úrtól szereztem meg. Télen-nyáron (30 évig) egy udvaron állt rengeteg kacat között. Jelképes összegért és egy igéretért - ha kész, megmutatom neki - elhoztam a gépezetet. Most így néz ki. (Lásd a képen 2. oldal). Eredetileg egy Pannira fájt a fogam, de azt a tervem se adom fel... Egy vélemény: "Jó kezekbe adta el a bácsi a Bervát! Maga az egész motor története, ahogy leirtad, nagyon érdekes. Szép munka."

750 éves Felnémet - A kő marad

750 éves Felnémet - A kő marad

A Felnémeti Civil Kerekasztal szerevezésében emléktáblát avattak, illetve emlékkövet állítottak és szenteltek fel pénteken a késő délutáni órákban a 750 éves Felnémet lakói és vendégei a Hősök parkjában. A cudar időjárás ellenére jópár érdeklődő kísérte figyelemmel a jubileumra felállított emlékkő és tábla avatását. A felszentelés után Gál Sándor tartott rövid ünnepi beszédet, Wass Albert sorait idézve kijelentette: a kő marad!

A Bélkő és Almár

A Bélkő és Almár

A festői szépségű Bélkő hegy a Bükk hegységben található, a Felnémettől északralevő Bélapátfalfa szomszédságában, Almár pedig egy nagy kiterjedésˆ határrész, Felnémet belterületéhez kb. 2 km-re szintén északra. Magas hegyek és a közöttük húzódó keskenyebb és szélesebb mélyfekvésˆ területek, völgyek alkotják. Néhány családi ház és a szemben levő hegyoldalban hétvégi házak találhatók. Az Almár szónak van egy szˆkebb jelentése is, miszerint az Almár-völgyet, mint kedvelt kirándulóhelyet jelöli. Vasúti megállóhely is, Az Eger-Szilvásváradi vasútvonal egyik megállóhelye.

A belváros tervezett funkcióbővítő rehabilitációja

A belváros tervezett funkcióbővítő rehabilitációja

Parkolóház építése Irodaház homlokzat felújítása (Dobó tér 6/a) az Eszperantó sétány mentén Szenátor ház (Dobó tér 11.) homlokzatának felújítása Kis Dobó tér felújítása Minorita templom homlokzat felújítás Bartakovics Béla Művelődési Ház utcai homlokzatának felújítása Irgalmasok kápolnája homlokzat felújítás Dobó tér - dísztér és rendezvénytér felújítása Buttler ház környezetének közterületi rekonstrukciója: Gólya utca, játszótér felújítása Közösségi tér kialakítása az Eszperantó sétány mentén Eszperantó sétány felújítása Halpiac - közterület fejlesztés (a Centrum parkoló helyén) Dózsa György tér - Dobó utca felújítása Szúnyog közi közterület fejlesztés, az Eger-patakhoz kapcsolódóan Kerékpárút kialakítása az Eger-patak medrében és patakmeder rekonstrukció Valide Sultana török kori fürdőrom látogathatóvá tétele Bajcsy-Zsilinszky út - Jókai utca - Zalár utca fejújítása Városháza - Lenkey János általános iskolarekonstrukció Fazola utcai új gyalogos híd építése - Gyalogos híd felújítása

A Berva és a Panni

A Berva és a Panni

Könvajánló: A legkisebb magyar kétkerekűek születése és rövidre szabott életútja - e kis járművek népszerűségének köszönhetően - ma is ott él a motorosok emlékezetében és eredeti formájukban újjáéledve egyre több gyűjtő féltve őrzött kincsei közé tartoznak. Átlagos életkoruk ma már jó ötven esztendő, de felújított, szép külsővel ma is magukra vonzzák a figyelmet. Könyvünkben három gyár történetét - a Székesfehérvári Vadásztölténygyárét, az egri (felnémeti) Finomszerelvénygyárét és a Csepeli Kerékpárgyárét...

A Bükk és a Bükk-fennsík

A Bükk és a Bükk-fennsík

A Bükk hegység az Északi-középhegység része, az ország legnagyobb átlagmagasságú, barlangokban bővelkedő karszthegysége. Húsz csúcsa emelkedik 900 méter fölé, köztük a legmagasabb az Istállós-kő (959 méter). Ezt követi a Bálvány 956 méterrel és a Tar-kő 949 méterrel. A Bükk legérdekesebb része a Bükk-fennsík, egy meredek sziklafalakkal és lejtőkkel körülzárt, majdnem vízszintes terület.

A Felnémeti Gondozási Központ klubprogramja

A Felnémeti Gondozási Központ klubprogramja

A Felnémeti Gondozási Központ júliusi klubprogramja 2011.07.04. 06:28 rrita július 4. Nagyi fitness klub ( torna zenére 10:00) július 5. Klubgyűlés július 6. Egészség délután ( praktikus ötletek egészségünk érdekében (beszélgetés) vérnyomásmérés, testsúlymérés, masszírozó eszközök használata) július 7. Kirándulás - Felsőtárkány ( az indulás részleteiről tessenek érdeklődni) július 11. Nagyi fitness klub ( torna zenére 10:00) július 12. Kertészkedés tekézéssel egybekötve (9:00) július 13. Egészség délután ( praktikus ötletek egészségünk érdekében (beszélgetés) vérnyomásmérés, testsúlymérés, masszírozó eszközök használata) július 14. Pacsirta dalköri próba július 18. Nagyi fitness klub ( torna zenére 1000) július 19. Kirándulás a Szépasszony völgybe kisvonattal (az indulás részleteiről tessenek érdeklődni) július 20. Egészség délután ( praktikus ötletek egészségünk érdekében (beszélgetés) vérnyomásmérés, testsúlymérés, masszírozó eszközök használata) július 21. Felkészülés a teke versenyre (9:00) július 25. Nagyi fitness klub ( torna zenére 10:00) július 26. Irodalmi teadélután előadónk: Ballai Enikő gondozónő július 27. Egészség délután ( praktikus ötletek egészségünk érdekében (beszélgetés) vérnyomásmérés, testsúlymérés, VÉRCUKORMÉRÉS, masszírozó eszközök használata) július 28. Pacsirta dalköri próba

A felnémeti ravatalozó története

A felnémeti ravatalozó története

A Felnémeti Római Katolikus Egyházközség 1999. februárban egyszemélyes alapítványt hozott létre az Egyházközség tulajdonában levő temetőben egy felekezeti hovatartozás nélkül használható ravatalozó és urnatemető építése, sírhelyek kialakítása, a szükséges parkolók és infrastruktúra létesítésének céljával. Az Alapítvány induló vagyona 50.000,- Ft... A nyertes pályázó és a tervek készítője az Egri Építész Iroda Kft. volt Thoma Emőke vezetésével...

A felnémetiek kőlevese

A felnémetiek kőlevese

A Közösségi nap Felnémeten június 20-án, a civil szervezetek által 2009-ben elindított helyi társadalomfejlesztő program első, nagy nyilvánosságot elért eseménye volt. Beszélni közös dolgainkról, érdekeink képviseletéről, hogyan tudunk cselekvő részt vállalni helyben - ez volt az üzenete az ünnepnek. Beszédes a számok tükre: 16 szervezet 60 aktivistája, 9 támogató intézmény, vállalkozás, 120 közreműködő, kilenc órás programmal várta az érdeklődőket. Hat sátor szolgáltatásai, a színpadon 12 helyi művészeti közösség és egyéni fellépő mintegy 600 embernek tette emlékezetesé ezt a vasárnapot. Az Első Felnémeti Közösségi Nap-ról szóló fényképalbum is megtekinthető itt!

Hirdetés
A horvát irodalom története

A horvát irodalom története

Egerben élő irodalomtörténésznek, a debreceni egyetem tanszékvezető professzorának, Lőkös Istvánnak a tollából született meg a történelem első magyar nyelvű horvát irodalomtörténete. A szerző legfőbb kutatási területe a horvát, a szlovén és a szerb irodalom, általában a délszláv literatúra és a hozzá fűződő magyar irodalmi kapcsolatok, valamint a magyar felvilágosodás irodalma. Számos tanulmány, magyar és világirodalmi főiskolai jegyzet után 1974-ben látott napvilágot Hidak jegyében című tanulmánykötete, amelyet 1984-ben a Magyar és délszláv irodalmi tanulmányok című testes könyv követett.

Adatok Egerről

Adatok Egerről

Adatok Egerről és a környező településekről: Irányítószám, Telefon körzetszám, Régió, Megye, Kistérség, Lakosság, Lakások száma, Terület, Kisebbségi önkormányzatok.

Agria Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület

Agria Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület

Szervezet céljai: Bűncselekmények megelőzése, bűn és baleset megelőzés, környezetvédelem, gyermek és ifjúságvédelem. Alakulás éve: 2009 Kuratórium, tagok, önkéntesek és alkalmazottak adatai: 22 tag, 39 önkéntes Irányítószám: 3300 Sze rvezet székhelye (település): Eger Cím: Kovács Jakab u. 102. Telefonszám: +36 70 3304403 Szervezet (kapcsolattartó) e-mail címe: agriapolgaror@eoldal.hu

Agria Vállalkozói Park Felnémeten

Agria Vállalkozói Park Felnémeten

Elkészült az Agria Vállalkozói Park Egerben, a Felnémet városrészben 446 millió forint költségvetéssel, barnamezős beruházással megépült parkban húsz telephelyet alakítottak ki A kilenc hektáros parkot egy volt kőfeldolgozó helyén alakították ki, a kiszolgáló létesítmények és az utak miatt a nettó beépíthető terület összesen hat hektár. A beruházás 446 milliós költségéből az Európai Unió és a Magyar Állam 223 milliót finanszírozott. (...) A telephelyeket a betelepülni szándékozó vállalkozások a pályázatban előírt öt évre bérelhetik, majd ennek letelte után meg is vásárolhatják azokat. A telephelyeken saját tulajdonú felépítmények a vállalkozás igényei szerint alakíthatók ki.

Agriavolán menetrend

Agriavolán menetrend

Az Agria Volán helyi járatainak menetrendi tájékoztatóját, az egész országra kiterjedő autóbusz vonalhálózatot, menetjegy és bérletváltási lehetőségek címjegyzékét, menetjegyek és bérletek árait, az utazás feltételeit, stb. találja meg itt.

Ahol az Eger-patak ered

Ahol az Eger-patak ered

...hol is ered az Eger-patak? Gyors közvélemény-kutatás: nagyon kevesen tudták, a válasz leginkább a "valahol a Bükkben" volt. Elindultam hát forrás-kutatóba. Egy kis könyvtárazás után, részletes térképekkel felszerelkezve Heves megye északi részébe, Balaton község határába vezetett az utam.

Alfa 75 Bt.

Alfa 75 Bt.

ALFA 75 Bt. 3300 Eger, Felvégi út 11. Főtevékenység: Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás TEÁOR szerinti besorolása: 70.22 Cégjegyzékszám: 10 06 024899 Adószám: 21348976-2-10 Cég státusza: Működő cég Adattárolás: 2014. április 28.

Apróhirdetés Eger

Apróhirdetés Eger

Egri apróhirdetések az ApróhirdetésIngyen.hu oldaláról. Ingyenes hirdetés feladás és böngészés Web 2-es keresővel! Eger településen belüli apróhirdetéseket tovább szűrheti rovatonként, és számos szempont szerint is. Az oldalon a hirdetés feladása mellett lehetőség van a hirdetéseket kiemelni, valamint automatikus hirdetésfrissítést beállítani. www.aprohirdetesingyen.hu

Tuti menü