Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Felnémet linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Utcakereső - Zsiliphíd [12. oldal]
részletek »

Felnémet képes leírás: Utcakereső - Zsiliphíd [12. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: felnemet.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 197 db
Utcakereső

Utcakereső

https://www.google.com/maps/ oldalon beírod azt, hogy Eger-Felnémet és a keresésre (nagyító-ra) kattintva megkapod Felnémet térképét. Szűkítheted a keresést, ha a fentiek után még utcanevet is írsz.Nagyíthatod a kapott térképet, majd visszakicsinyítheted. Ezután a kis emberre kattinva és húzva az egeret, ahol leteszed az emberkét, ott megjelenik egy háromdimenziós kép az helyről. Forgathatod és körülnézhetsz. A világ bármely tájára ellátogathatsz ilyen módon: megnézheted a tervezett kirándulásod, nyaralásod helyszínét, a barátod lakóhelyét, anélkül, hogy oda kellene utaznod, ha számodra ismeretlen helyen kell megjelenni, előzőleg tájékozódhatsz, stb.

Üzletek Egerben

Üzletek Egerben

Eger városának üzleteit összefogó információs oldalunk a jövőt hozza el Önnek! Bizonyára Ön is tudja és érzi, hogy az információ szerepe napjainkban felértékelődött, hiszen annyi van belőle, hogy a választás nehézkessé válhat. Mi segítünk abban, hogy az Ön üzletéről a megfelelő minőségű és tartalmú információ eljusson a megfelelő helyre a megfelelő időben! Alapvető filozófiánk, hogy a munkánkkal elégedett ügyfél az internetes megoldások széles körét biztosan és hatékonyan használhassa fel saját üzleti céljai érdekében!

Vadászati lehetőségek a környéken

Vadászati lehetőségek a környéken

Vadászati lehetőségek Eger környékén Egererdő Erdészeti Zrt. Vadászati Utazások Kft. Hevesaranyos és vidéke Vadásztársaság Aszó völgye Vadásztársaság, Vécs Fauna Idegenforgalmi, Mezőgazdasági, Kereskedelmi Zrt, Besenyőtelek Nádasvölgye Vadásztársaság, Borsodnádasd Erdőzúgás, Parád Noé Kft. Istenmezeje stb.

Vár a Szalajka völgy

Vár a Szalajka völgy

A Bükk hegység egyik egyik legklasszabb kirándulóhelye a Szilvásváradtól nem messze található Szalajka völgy a kisvasúttal. A völgyben pisztrángos tavak, patakok, vízesések fogadnak, bennünket, köztük a gyönyörű Fátyol vízesés. Gyerekekkel nagy élmény az Ősember barlang és a Vadaspark meglátogatása is. Szilvásváradon pedig ott a világhírű Lipicai ménes!

Várható időjárás Felnémeten

Várható időjárás Felnémeten

Várható időjárás ma estig... 3 napos és 15 napos előrejelzés Orvosmeteorológia Égkép és hőtérkép, széltérkép, vízhőmérséklet Csapadékradar

Várkúti Turistaház

Várkúti Turistaház

Az Eger és Noszvaj közötti főútról letérve, 2,5 km szórt köves út vezet a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi területe peremén található házhoz. A Várkúti Turistaház előtt halad el számtalan, a Bükk-hegységbe vezető túraútvonal, válassza bükki szállásnak ezt a szép turistaházat. A VÁRKÚTI TURISTAHÁZ remek szállás a Bükk- hegységben nyugalmat keresők, pihenni vágyók, túrázók, családok, idős és fiatal párok részére. Szeretettel várunk nagyobb csoportokat is: baráti társaságokat, táborozókat, iskolás csoportokat vagy céges rendezvények résztvevőit. A 7. osztályt végző iskolásoknak kötelező olvasmány Egri Csillagok helyszíne Eger, 8 km-re található itt, a Bükkben. FÜRDŐK a közelben: Bogács, Eger, Demjén, Egerszalók.

Város a város alatt

Város a város alatt

Az egykori érseki pincerendszer az ország 7 csodájának egyike. A török megszállás után, az Egerbe visszatérő Fenessy György püspök már nem akart a Várban lakni. A polgári városban vásárolt két építési telket és a palota építéséhez szükséges tufa követ az újonnan épült palota mögötti dombból termelték ki. Ezáltal egyrészt megépült a palota, másrészt kialakult a hatalmas pincerendszer, ahol a Gyöngyöstől Munkácsig terjedő szőlőterületekről származó borok tizedét, az egyházi adót tárolták. Ez évente 11-12 millió bort jelentett. A pincerendszer a Hatvani kaputól a Rác kapuig, 3 kilométer hosszan nyúlt el város alatt. A pince legszebb része az oszlopos terem, ahol 7x7 pinceág sakktáblaszerűen hálózza be a teret. Az 1947-es államosítás után a pincét nem használták, állagában megroggyant, életveszélyes lett. A 70-es évek végén vasbeton szerkezettel megerősítették, a nagyon veszélyes szakaszokat betonnal betömedékelték. A pincerendszer a városnak az Európai Kulturális Főváros 2010 pályázatban a zászlóshajó projekt volt. Mivel nem Eger nyerte el a kitüntető címet, így - bár a tervek megmaradtak - azok megvalósítása várat magára. A pincerendszert 2007 februárjában, a 7 magyar csoda közé választották. A Város a város alatt bejárata a Bazilika előtt, a Szent László szobor alatt található

Vas és építőanyag kereskedelem

Vas és építőanyag kereskedelem

Kínálatunk: Leier építő-kertépítő elemek teljes skálája, Bramac tetőfedő rendszer, víz- és hőszigetelő anyagok, komplett homlokzati hőszigetelő rendszerek, nemesvakolatok, cement, oltott mész, zsákos vakolatok, habarcsok, csemperagasztók, betongerendák, béléstestek, zsaluzó blokkok, járdalapok, gyephézagos elemek, bitumenes zsindelyek, tartozékok, bitumenes hullámlemezek, hullámpalák, síkpalák, üvegszálas és PVC hullámlemezek, agrofóliák, betonacélok, zártszelvények, szögacélok, laposacélok, négyzetacélok, hegesztett hálók és egyéb vasanyagok huzalok, drótfonatok (akár egyedi méretben is), barkácscikkek, szerszámok, gépek, zárak, kötőelemek, láncok, villanyszerelési cikkek, ipari- és bútorgörgők, PB gáz (motorüzemű palackok targoncákhoz is)...

Vasúti menetrend

Vasúti menetrend

Vasúti személyszállítás menetrendje. Kedves Utasunk! A menetrend szerinti vasúti személyszállítás lebonyolítása mellett a MÁV-START üzletpolitikájának szerves részét képezi a turizmushoz és az idegenforgalomhoz kapcsolódó vasúti utazásra történő ösztönzés, ezért a MÁV-START folyamatosan utazási akciókat hirdet belföldi szervezett utazási csomagokkal és a kedvezményes nemzetközi menetjegyek értékesítésével. Ügyfélszolgálatunk célkitűzése, hogy a MÁV-START az internet világában is elérhető legyen utasai számára. Véleménye, szolgáltatásunkkal, Társaságunkkal kapcsolatos észrevétele - legyen az akár elmarasztaló vagy épp dicsérő - fontos számunkra, hisz általa többet tudhatunk meg utasaink elvárásairól, saját hibáinkról, melyekből az Ön segítségével lesz módunk tanulni.

Hirdetés
Zsiliphíd

Zsiliphíd

Fedett zsiliphíd fából, ipari emlék, közlekedési emlék. Helye: Eger-Felnémet, Egri út A helybeliek által csak 'zúgó'-nak nevezett híd tulajdonképpen az Eger patak vizét terelte el a kallómalom felé. A Kallómalom utca őrzi a nevet. A kallómalom helyén ma a Tesco áruház található, a régi vízmeder helyén pedig az OBI áll. A műemléki védelem meg lett szüntetve. Ma már nem látható a híd: lebontották.

Tuti menü