Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Felnémet linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: FELNÉMETEN - Három [5. oldal]
részletek »

Felnémet képes leírás: FELNÉMETEN - Három [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: felnemet.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 197 db
FELNÉMETEN MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI

FELNÉMETEN MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI

Felnémeten a hétvégén a helyi civilek ismét programot adnak a helyieknek. Az eseményeket nem pártok, pártkatonák, hanem helyi aktív állampolgárok szervezik. Nincs hatalmi szó, de van cselekvés. Nincs megdönthetetlen igazság, de van kételkedés, amely egyre jobb megoldások eredményez. Nincs tekintélyelvűség, de van tolerancia. Nincs mindent legyűrő többségi akarat, de van mindenkit meghallgató, egymásra figyelő és egymást tisztelő polgár. Nem várják a tutit fentről, inkább megcsinálják idelent. Megőrzik a hagyományokat, megülik az ünnepeket, emléket állítanak - hol kőben, hol könyvben - az elődöknek és új közösségi lehetőségeket teremtenek a maiaknak. Ahogy a felnémeti mocorgók magukról állítják: Jók vagyunk együtt!

FelnémetFeszt

FelnémetFeszt

Fesztiválok, rendezvények, programok, események tárháza Felnémeten. Weboldal: http://felnemetfest.felopa.hu/ A Felnémeten tél végén megrendezésre kerülő Disznótoros és az ősszi Macokfesztivál szervezői

Felnémeti Fűrészüzem

Felnémeti Fűrészüzem

A vállalkozás tulajdonosa Görbe Károly és fia Görbe Gábor. A tulajdonos 1988 óta foglalkozik fakitermeléssel, erdőgazdálkodással, fafeldolgozással és kereskedelemmel. A továbbfejlődés érdekében megvásárolták a 60000 m2-es területen fekvő Eger-felnémeti fűrészüzemet, mely a korábbi években az Egererdő Rt. tulajdonában volt. A Magyarország észak-keleti részén, - a Bükk hegység lábánál - található fűrészüzem évi 30000 m3 kemény, lombos rönk felvágására és feldolgozására alkalmas... "Feltétlenül vegyen részt a virtuális körsétánkon, ahol bemutatjuk Önnek a létesítményt, a rendelkezésre álló technikákat, termékeinket."

Felnémeti Kutyaiskola

Felnémeti Kutyaiskola

A honlapra folyamatosan kerülnek fel az információk, leírások! Legkönnyebben telefonon érhettek el (30/851-8496), de levelet is írhattok az e-mail címemre, amelyet az 'elérhetőségek' menüpont alatt találtok meg! Ha meg szeretnétek tudni, hol található a kutyasuli, nézzétek meg a 'térkép' menüpontot, ahol egy interaktív Google térképet találtok! Andi Szolgáltatások: Engedelmesség Kölyökkutya tréning Kutyapanzió (egyeztetés alapján) Munkavizsga Őrző-védő Ringdresszúra (kiállításra való felkészítés) Tenyészvizsga

Felnémeti Szent Rozália Templom

Felnémeti Szent Rozália Templom

Felnémet plébániatemploma. Középkori templom helyén építtették Erdődy Gábor és Barkóczy Ferenc püspökök, 1715, illetve 1746-1750 között (építész: Giovanni Battista Carlone). A berendezés jelentős része - a fő- és mellékoltár, a szószék - szintén a 18. század közepén készült. Az orgona 1896-ban készült (Rieger Testvérek), a falképek a 20. század második feléből valók.

Felnémeti Szüreti Napok - 2014

Felnémeti Szüreti Napok - 2014

Népzenei, táncos előadások felvonulás és persze borverseny szerepelt a Felnémeti Szüreti Napok programjában. A szombati eseményen hirdették ki az általános iskolás diákoknak kiírt rajverseny eredményét is. 20 éve rendezi meg a városrész a Felnémeti Szüreti Napokat, 1997 óta az akkor alakult Felnémet Kultúrájáért Alapítvány. Hagyományosan a szüreti koszorú megszentelésével kezdődött az ünnep a templom előtt, majd elindult a felvonulás. A könyvtár előtti téren gyerekek is szerepeltek. Szombat délután hirdették ki a a 4. Felnémeti Szüreti Nap Borverseny eredményét a Pásztorvölgyi Iskolában. A megmérettetésre 17 mintát neveztek. A három napos programot szüreti bál zárta.

Felnémeti szüreti napok - 2014

Felnémeti szüreti napok - 2014

Felnémeti szüreti napok 2014. szeptember 28-tól október 4-ig zajlottak a Felnémeti Szüret 2014 rendezvénysorozat eseményei iskolánkban. Idén új programelemmel gazdagodott a rendezvénysorozat. Szeptember 28-tól október 3-ig az alsósok sz őlő s hetet tartottak. Sok új ismeretet szereztek a sz őlőrő l, szüreti képeket rajzoltak, sz őlő s postás játékon vehettek részt, szüreti dalokat tanultak, sz őlő s ételeket készítettek és kóstoltak. Október 2-án, 9.00 órakor nyitotta meg a szüreti napokat iskolánkban Habis László polgármester. Ezt követ ő en Bardiné Bíró Ágnes nyitotta meg az aulánkban látható Szüret az egri sz őlő hegyen cím ű , gyermekrajz kiállítást. A megnyitón adta át iskolánk igazgatója, Kántor Zsolt az elismer ő okleveleket az Pásztorvölgyi Iskoláért Alapítvány 2014-2015-ös tanévi ösztöndíjasainak...

Felnémeti temető

Felnémeti temető

A területnek leírás kellene a Wikipédián. A bejegyzés és a térkép megvan. Ki vállalja a bejegyzés elkészítését? Üzenjen a szerkesztőnek!

Felnémeti templom - Egerben

Felnémeti templom - Egerben

Felnémeti római katolikus templom. Titulusa: Szent Rozália. A képeken a templom látható előlnézetben,hátulnézetben, valamint a Templomdombon található emlékművel. Emlékeztető: Középkori templom helyén építtették Erdődy Gábor és Barkóczy Ferenc püspökök, 1715, illetve 1746-1750 között (építész: Giovanni Battista Carlone). A berendezés jelentős része - a fő- és mellékoltár, a szószék - szintén a 18. század közepén készült. Az orgona 1896-ban (Rieger Testvérek), a falképek a 20. század második feléből valók.| A templom védőszentje Szent Rozália. A templom búcsúja szeptember 4-ét megelőző vagy azt követő vasárnap.

Hirdetés
FeLoPa

FeLoPa

A Creditreform céginformációs adatbázisa szerint a(z) Felnémeti Lokálpatrióta Egyesület Magyarországon, a i Cégbíróság által bejegyzett vállalkozás. Jelenlegi jogi státusza 2015.01.12. napon: aktív Székhelye: 3300 Eger, FELVÉGI ÚT 29. Tevékenysége: Máshová nem sorolható egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység Honlapja: http://felopa.hu

Felsőtárkány

Felsőtárkány

Felsőtárkány a festői Tárkányi-medencében, a Bükk-hegység kapujában, Heves megye északkeleti határában, Egertől 8 km-re fekszik. A községen az Imókő patak folyik keresztül. A patak vízgyűjtő területe karsztos jellegű, a patakokat források táplálják Legjelentősebb időszaki források a község határában az Imókő-forrás, a Vöröskő-forrás. Felsőtárkány legjelentősebb állandó vízforrása a Szikla-forrás volt, ami az 1920-as években kialakított tavat táplálta. A községet koszorúként fogja körül a Bükk hegység láncolata, melynek legmagasabb ormai a Bükk-fennsíkot délről szegélyezik. Felsőtárkány külterülete 90 %-ban erdőséggel borított. Területének nagy része a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozik. A település különlegessége a ma már csak kis számban található Boldogasszony papucsa, mely a község címerében is látható. Napjainkban a korábbi foglalkozások háttérbe szorultak, de néhány család jelenleg is foglalkozik mészégetéssel, faszénégetéssel. A helyi márványbányából került ki a késő barokk r. k. templom oltárát díszítő márvány. A műemlék jellegű épületet Eszterházy püspök 1785-1790 között építtette Francz József egri kőműves mesterrel. A templom védőszentje Bűnbánó Szent Mária Magdolna. A szabadidő eltöltését szervezett és egyéni formában is biztosítja a település. A bakancsos turizmustól kezdve a hegyi kerékpározáson keresztül, akár a lovaglásig lehetősége van az idelátogatóknak...

Felvételi infók a Pásztorvölgyiben

Felvételi infók a Pásztorvölgyiben

Magyar-angol két tanítási nyelvű osztály: Tagozatkód: 01 - 17. tanéve mûködik sikeresen! Nyelvi elõkészítõ évfolyammal kezdõdik, ahol három csoportra bontva, heti 16 órában angolt tanulnak diákjaink, emellett magyar, matematika és testnevelés órájuk van. - Az angol nyelvi órák mellett angolul, csoportbontásban tanulnak matematikát, informatikát és célnyelvi civilizációt (témakörei: országismeret, irodalom, történelem). - A tanuló érettségi bizonyítványa megfelelõ eredmény esetén felsõfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékû. Angol nyelvi elõkészítõvel kezdõdõ osztály: Tagozatkód: 02 - 11. tanéve mûködik sikeresen! - A nyelvi elõkészítõ évfolyamon a diákok heti 16 órában angol nyelvet, és 3 órában informatikát tanulnak két csoportban, emellett magyar, matematika, történelem és testnevelés órájuk van. - Emelt szintû oktatás keretében készülnek a tanulók az emelt szintû (középfokú nyelvvizsgával egyenértékû) angol nyelvi érettségi vizsgára. - Az informatika oktatása 5 éven keresztül, csoportbontásban folyik.

Fény derült a disznóságra

Fény derült a disznóságra

Második alkalommal rendezték meg Felnémeten a disznótoros napot. A látogatók megnézhették és részüket is kivehették a disznóvágásból, illetve az azt követő sütés-főzésből. Készült itt hagymás vér és hurka, kolbász, valamint orjaleves. Az étkeket pedig el is fogyaszthatták a vendégek. Az egész napos program részeként természetesen felléptek a helyi csoportok is.

Fenyőbútor

Fenyőbútor

Cégünk 1999-es elindulása óta készít a felnémeti telephelyen egyedi és sorozatgyártott fenyőbútorokat. Készítünk szekrényt, polcot, komódot, tálalót, konyhát és mindent, amelyre egy lakásban, házban szükség lehet, természetesen egyedi elképzelések alapján is.

Gondozási Központ honlapja

Gondozási Központ honlapja

Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával létrehozott intézmény a Kovács Jakab u. 102. szám alatt található. Az épület földszintjén kapott helyet a Gondozási Központ, amely elsősorban az idősek, illetve a rászorulók mindennapos szociális és egyéb problémáinak megoldásában segít. Ellátási területe: Felnémet, Pásztorvölgy, Sánc, Berva, I.-es és II.-es lakótelep. A Gondozási Központ által nyújtott szolgáltatások: étkeztetés, ∓mp; mp; mp; mp; mp; #96 32;házi segítségnyújtás idősek nappali ellátása A szolgáltatásokat önkéntes alapon lehet igénybe venni, írásbeli kérelem útján, amelyhez jövedelemigazolást, jövedelem nyilatkozatot, házi orvos által kitöltött egészségügyi igazolást kell csatolni. Elérhetőségek: Cím: 3300 Eger, Kovács Jakab u.102. Telefon: 06 30/393-1216 E-mail: felnemet.gkp@freemail.hu

Gyógyszertár

Gyógyszertár

Főnix Gyógyszertár Felnémeten. Cím: 3300 Eger, Egri út 5. A patika szolgáltatásai, termékei: Gyógyászati segéseszközök, gyógyhatású készítmények, gyógyszerek kis- és nagykereskedelme.

Három alpolgármestere lett Egernek

Három alpolgármestere lett Egernek

Ma reggel kilenc órától ült össze először az új összetételű Városi Közgyűlés. Az ülésen - többek között - esküt tettek és átvették megbízólevelüket a testület tagjai. Illetve Rázsi Botondot (Fidesz-KDNP), Sós Istvánt (Fidesz-KDNP) és Saárossy Kingát megválasztották alpolgármesternek. Döntöttek a testület tagjainak fizetéséről is.

Tuti menü