Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Felnémet linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Kaptárkövek - Lecsófesztivál [7. oldal]
részletek »

Felnémet képes leírás: Kaptárkövek - Lecsófesztivál [7. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: felnemet.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 197 db
Kaptárkövek Eger környékén

Kaptárkövek Eger környékén

A kaptárkövek, olyan sziklavonulatok vagy kúp alakú kőtornyok, amelyek oldalaiba a régmúlt korok emberei fülkéket faragtak. Ezek a földtani alakzatok az ember formaalakító tevékenységének nyomait is magukon hordozzák, ezért régészeti, néprajzi, kultúrtörténeti értéket is képviselnek. Ezeket a fantasztikus és misztikus látnivalókat ajánljuk vendégeink figyelmébe. Kaptárköveket találunk az Élmények Völgye területétől egy órányira a bükkaljai Kő-út által érintett településeken: Eger határában (Nyerges-hegy, Mész-tető, Cakó-tető), Szomolya mellett (Vén-hegy, Kaptár- völgy) és Cserépváralja környékén (Mangó-tető, Nagykúp, Furgál-völgy, Csordás-völgy) lelhető fel, de ezeken kívül Sirok, Egerbakta, Egerszalók, Ostoros, Noszvaj, Bogács, Cserépfalu, Tibolddaróc és Kács határában is találunk kaptárköveket.

Karanyicz autószervíz

Karanyicz autószervíz

Személy- és kistehergépkocsik teljes körű javítása 3,5 t-ig, számítógépes motordiagnosztika, hibakód kiolvasás, törlés, számítógépes futómű beállítás, lengéscsillapító- és fékhatás mérés, környezetvédelmi vizsgálat, zöldkártya benzin, dízel 3,5 t-ig, műszaki vizsgára felkészítés, vizsga ügyintézés.

Képviselők Egerben

Képviselők Egerben

Ez az webcím a Városi újság (Eger Polgármesteri Hivatalának kiadványa) azon oldalára vezeti Önt, ahol többek között Eger Megyei Jogú Város Közgyűlési Képviselőinek elérhetőségei találhatók. Felnémet képviselője: Rázsi Botond A képviselők elérhetőségei a fényképek alatt található.

Kerékpárút-hálózat épülhet Egerben

Kerékpárút-hálózat épülhet Egerben

Tíz kilométeres kerékpárút-hálózat épülhet Egerben! Eger a főváros és a Balaton után az ország harmadik leglátogatottabb idegenforgalmi célpontja. Évente mintegy egymillió turista keresi fel a hevesi megyeszékhelyet. Az elképzelések szerint az ország egyik legnagyobb kerékpárút-hálózatának részeként Eger belterületén egységes, több mint 10 kilométeres bringás útvonal jön majd létre. A tervezett fejlesztések megvalósulásával kerékpáros összeköttetés létesül majd a belváros, az Érsekkert, a Tűzoltó Múzeum, Felnémet városrész és a Felsőtárkányi-tó között. A hálózat várhatóan 2014-re készül el.

Kirándultak a nyugdíjasok

Kirándultak a nyugdíjasok

2012. július 4-én a nagy meleg ellenére csodálatos kiránduláson vett részt a Felnémeti Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület. A nagy hőséget feledtette a Szerencsi, a Sárospataki , valamint a Tokaj városok látnivalói. A múzeumok, műemlékek, templomok feledhetetlen élményt nyújtottak a kirándulók számára, nem beszélve a közösen elfogyasztott ebédről, amelyet Szegi község Tornyos Borházában fogyasztottunk el.

Kis ipari park terve Felnémeten

Kis ipari park terve Felnémeten

A tervek szerint 2011 végéig új iparterület, egyfajta "kis ipari park" jön létre Eger felnémeti városrészében, egy csaknem egy évtizede elhagyott, volt kőőrlő üzem helyén. A 8,8 hektárnyi terület négyszáznegyvenhatmillió forint értékű revitalizációjára kétszázhuszonhárommillió forintot nyert a projektgazda egri EVAT Zrt., a Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Regionális Operatív Programjából - közölte Barcziné Mihály Erzsébet ügyvezető. A település vezetése annál is inkább előnyösnek ítélte a fejlesztést, mert a hosszú távú rendezési tervek szerint a várost keletről, észak-déli irányban elkerülő út az ipari terület mentén csatlakozik Eger úthálózatába, így összeköttetést teremt a "kis ipari parkkal" is. A tervek szerint tizenkilenc ipari, vagy logisztikai szolgáltatói tevékenységet folytató telephely alakítható ki a helyszínen.

Kiss Alajos - festő

Kiss Alajos - festő

Kiss Alajos (Felnémet, 1857. június 9. - Eger, 1929. március 12.) magyar festőművész. 1880-1884 között a müncheni Képzőművészeti Akadémia antik osztályának hallgatója. 1884-től Egerben az Iparostanonc Iskola rajztanára, majd 1914-ben az egri főreáliskola óraadó tanára. Arcképeket és oltárképet festett. 1913-ban és 1915-ben a Nemzeti Szalonban állított ki. Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kiss_Alajos _%28fest%C5%91%29

Kisvasutak a Bükkben

Kisvasutak a Bükkben

1920-as években az Almár-patak völgyében épült kőszállító kisvonat, amely a Felnémet bányatelepnél (ma Almár v.m.) kapcsolódott az egri MÁV Eger - Putnok vasúthoz. Ezt hosszabbították meg Egerig és lett Úttörővasút. Az 1960-as túristatérképen még láthatjuk. 1970-es években eltünt.

Klárinda Bt.

Klárinda Bt.

KLÁRINDA Bt. 3300 Eger, Hóvirág u. 3. Főtevékenység: Mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás TEÁOR szerinti besorolása: 71.12 Cégjegyzékszám: 10 06 023654 Adószám: 20557683-2-10 Cég státusza: Működő cég Adattárolás: 2014. április 7.

Hirdetés
Klubprogram - GKP-ban: Ráctemplom

Klubprogram - GKP-ban: Ráctemplom

A Felnémeti Gondozási Központ nyugdíjasainak egyik nagy élményt nyújtó programja képekben: Látogatás a Rác templomban.

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék

Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék

Az egri Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék elméletileg jól megalapozott, erős gyakorlati tudást és olyan készségeket nyújt a hallgatóinak, amelyek nemcsak a média világában kamatoztathatók, hanem bármilyen, elsőrangú kommunikációs készséget, talpraesettséget és intelligenciát igénylő pozícióban is. A képzési program sikerét nagy mértékben elősegíti a főiskolán rendelkezésre álló, a magyar felsőoktatási átlagból kiemelkedő technikai háttér (Líceum Televízió, webrádió, laptop a hallgatóknak), valamint a komoly szakmai múlttal és gyakorlattal rendelkező oktatók.

Kozsó

Kozsó

Kozso (eredeti neve: Kocsor Zsolt) Egerben született, 1970. február 9-én, zeneszerző, énekes, szövegíró, producer. Gyermekkorát Felnémeten töltötte, a 11. sz. Általános Iskola tanulója volt. 8 éves kora óta gitározik. Több, mint 45 különböző néven írt dalokat eddig. Saját zenekarán kívül, (Ámokfutók), amit 1994-ben alapított, nevéhez fűződik még az Alvajárók (1993), All 4 Love (2001), a Bestiák (1997), Shygys (1997), és a Picasso Branch (1999) nevű formációk kitalálása és managelése. 1997-ben saját zenei kiadóvállalatot hozott létre: Samurai Songs Records néven.

Könyvtár

Könyvtár

2. sz. Fiókkönyvtár. Eger város több pontján működő fiókkönyvtári hálózat igyekszik az Önök lakóhelyéhez közelebb vinni a könyvtári szolgáltatásokat. A kölcsönözhető dokumentumok gazdag választékával és informatikai szolgáltatásokkal kívánjuk szolgálni a tanulás, az informálódás és a szórakozás terén a felnőtt és gyermek könyvtárhasználókat. Cím: Eger - Felnémet, Kovács Jakab u. 35. Könyvtáros: Vitkóczi Jánosné

Látnivalók Felnémeten

Látnivalók Felnémeten

A Felnémeti RómaiKatolikus Templom mellett található az I. Világháborús Emlékmű és a II. Világháborús Emlékmű. Ezeken kívül a Műemlékek dobozban találhatók érdekességek.

Lecsó receptek

Lecsó receptek

Legújabb lecsó receptek: Kolbászos-tojásos lecsó gerslivel, Padlizsános-cukkinis lecsó tarhonyával, Ratatouille - a francia lecsó, Pikáns lecsó ínyenceknek, Lecsó babáknak, Gyors kerti ebéd, Májas lecsó bográcsban, Rakott tojásos - nokedlis lecsó, Tejfölös lecsó, Parizeres lecsó, Gombás lecsó - tojásosan, Cukkinis-tojásos lecsó, Lecsó gazdagon, és a többi, és a többi...

Lecsófesztivál 2011

Lecsófesztivál 2011

Felnémeti Lecsófesztivál: Harminc bográcsban fortyogott szombaton a hagyományos magyar konyha már idegenben is elhíresült étke; a lecsó. Az I. Felnémeti Lecsófesztivált civil kezdeményezés keltette életre, közösségteremtő és jótékony céllal. A felhívásra érkeztek nevezők szép számmal... A Szihalmi fúvósok reggeli ébresztőjét követően, az egész napos rendezvényt helyi hagyományőrző csoportok, népdalénekesek fellépése kísérte. Az események záróakkordjaként a jóllakott vendégsereg a Lecsós Bálban rophatta éjfélig.

Lecsófesztivál 2012 - Képgaléria

Lecsófesztivál 2012 - Képgaléria

Második alkalommal rendezik meg Egerben, a Felnémeti városrészben a lecsófesztivált. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődött a Pásztorvölgyi Gimnázium udvarán. Miután a városrész plébánosa megáldotta a csapatokat, elkezdődött a főzés.

Tuti menü