Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Felnémet linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Megújult - Pásztorvölgyi [9. oldal]
részletek »

Felnémet képes leírás: Megújult - Pásztorvölgyi [9. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: felnemet.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 197 db
Megújult a felnémeti fiókkönyvtár

Megújult a felnémeti fiókkönyvtár

A vaskályhától a távirányítós ablakig... Megújult a felnémeti fiókkönyvtár! 2006 őszén jött a hír, és 2009 tavaszán átadásra került a korszerűen felszerelt, új fiókkönyvtár. '...mit jelent nekem s az itt élőknek a megújult könyvtár: a kulturált kiszolgálóhelyiségek, a korszerű világítás, a modern technika, az ide tervezett bútorok, és a leglátványosabb elem, a galéria, melynek beépített vitrinjében ott van egy kis múlt Felnémet életéből, a régi kiállítások emlékéből.'

Mészkőbánya

Mészkőbánya

A most is működő hatalmas, legalább 7 szintes kőfejtőben szürkésfehér, helyenként sárgás triász korú mészkövet fejtenek. A mészkő akár 5 métert is elérő repedéseit A kőfejtő Eger-Felnémetről érhető el, a főútról a Felsőtárkányra vezető útra kell térni, innen a vasúti átjáró után balra lekanyarodó aszfaltúton érhető el a bánya. A Berva-lakótelepet messze elhagyva, az OMYA Kft. táblánál balra fordulva még 1 km-t kell haladni a kőfejtő portájáig.

Mészkőőrlő és kőbánya

Mészkőőrlő és kőbánya

2005. szeptember 5-én az Omya Hungária Kft. 10 milliárd forintos beruházásában új mészkőőrlőt avattak Egerben, a Berva-völgyben. Az őrleményt a Mátrai Erőmű, a vegyipar, az építőipar és a mezőgazdaság hasznosítja. Az alapanyagot helyben - a felnémeti kőbányában - bányásszák. Csatlakozik a létesítményhez egy közút és egy vasút is. A mészkőőrlő 50 embernek ad munkát.

Minaret - Eger

Minaret - Eger

A minaret a hajdani Kethuda dzsámihoz tartozott. 40 méter magas, 1596 körül épült, csúcsa 1896-ból való. Az erkélyre 97 csigalépcső vezet fel, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A hódoltság után 400 ökörrel akarták ledönteni. A mináré a XVII. századi török építészet ma is álló legészakibb emléke. A müezzin - a minaret teraszáról - naponta ötször hívta imára az igazhitűeket. Nyitva tartás, ár Április 1-től szeptember 30-ig: - minden nap 10.00 - 18.00 Szeptember 30-tól november 6-ig: - minden nap 10.00 - 17.00 A nyitvatartási idő az időjárástól függően változhat. Belépődíj: egységesen 300,- Ft/fő

Minaret a Wikipédiánr

Minaret a Wikipédiánr

A Knézich Károly utcában található (5072/2 helyrajzi számú) egri minaret az Oszmán Birodalom legészakibb európai emléke; Magyarország három ép minaretje közül a legmagasabb és a legjobb állapotú. Látogatható. ....... Műemlék; törzsszáma: 1982. A négy utca találkozásánál kialakult téren álló tornyot kovácsoltvas kerítés veszi körül. Alapja 14-szögletű, csúcsa 40 m magas. A szélesebb lábazat plasztikusan kialakított, kúpos szakasszal szűkül a toronytörzs felé. A toronytörzs felső harmadában gazdagon tagolt konzolsor fölött kovácsoltvas korláttal kerített erkély fut körbe. A torony belsejében csigalépcső vezet fel, 97 keskeny, magas lépcsőfokkal.

Nagy Ernő

Nagy Ernő

NAGY Ernő festőművész, Felnémeten született, 1926. augusztus 28-án. Még ma is alkot. 1953-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, mesterei: Domanovszky Endre, Hincz Gyula, Pap Gyula. 1953-tól Egerben él és dolgozik. 1986-ig tanított az Egri Tanárképző Főiskolán... Tájképei és csendéletei a magyar paraszti világ eltűnőben lévő világát idézik.

Nemzetközi és belföldi fuvarozás

Nemzetközi és belföldi fuvarozás

Éva és Éva Bt. 3300 Eger, Bervavölgy 3. Nemzetközi és belföldi fuvarozás - szállítmányozás, áruszállítás, logisztika, nemzetközi kamion trans - teherszállítás. Eger - Felnémet - Berva - Felsőtárkány

Nyugdíjasok programjai GKP-ban

Nyugdíjasok programjai GKP-ban

Felnémeti Gondozási Központban készült sok-sok kép a nyugdíjasoknak szervezett programokról: családi nap, ki mit tud, könyvtári órák, stb.

Olvasóink restaurálták

Olvasóink restaurálták

Nagy kedvenceim a magyar motorkerékpárok. A Bervát régi motorosok elmondásai alapján választottam, amelyek szerint ez a gép már a maga idejében is megbízhatatlan és rossz minőségű volt. Gondoltam, egy ilyen moped restaurálásával megcáfolom a legendát. Az én Bervám 1958. márciusi, első szériás, még kilométeróra nélküli példány.

Hirdetés
Orvosi műszereket gyártó kft

Orvosi műszereket gyártó kft

Mediox Medical Systems Kft. 3300 Eger Berva völgy 10/A. Gyártmányai: DHS műtéti eszközök, kézsebészeti eszközök, gerinccsavar blokk, válltűző drót beültető eszközei, stb.

Orvosi, fogászati, állatorvosi ügyeletek

Orvosi, fogászati, állatorvosi ügyeletek

Orvosi, fogászati, állatorvosi ügyeletek Heves megyében Eger és körzete Felnőtt orvosi ügyelet: Központi háziorvosi ügyelet, Eger, Szálloda u. 2/A. (36/314-104). Gyermek orvosi ügyelet: Központi háziorvosi ügyelet, Eger, Szálloda u. 2/A. (36/314-104). Fogászati ügyelet: Eger, Klapka Gy. u. 1. Rendelési idő: hétvégén 8-14 óráig (36/788-322). Állatorvosi helyettesítés: Magánállatorvosi helyettesítés okt. 13 - 14. : Dr. Záhorszky Gábor 20/5359-757. Állatorvosi rendelői helyettesítés okt. 13 - 14.: Dr. Hanácsek Richárd (Állatkórház: Eger, Szövetkezet. u. 4.). Tel.: 36/312-460. Gyógyszertári ügyelet: Zalár Patika (Eger, Zalár u. 9.).

Orvosi, gyógyszertári ellátás - Eger

Orvosi, gyógyszertári ellátás - Eger

Felnőtt szakrendelések Gyermek magánrendelések Gyermek szakrendelések Gyógyszertárak Házi gyermekorvosok Háziorvosok Szülész - nőgyógyászok Szülészetek Természetes gyógymódok Ügyelet Védőnők

Óvoda

Óvoda

Óvodánk Eger északi részén, távol a város zajától, a Berva völgyben található. A 104 férőhelyes óvodában jelenleg 91 fő kisgyermek nevelését végezzük. Kedvező tárgyi feltételeinket a meglévő eszköz készletünkön kívül a tágas, esztétikus helyiségek, a tornaterem, a fejlesztő szoba, a jól felszerelt nagy óvodaudvar, és a gyermekek egészségvédelme érdekében kialakított sóbarlang mutatja.

Panni robogó

Panni robogó

Az OLD TIMER AUTÓ-MOTOR CLUB Szombathelyen 1998. május elsején alakult 10 fővel. Az egyesület az old timer autók és motorok gyűjtőinek érdekében és a veterán járművek minél szélesebb körű ismertetése céljából jött létre. Az egyesület a kezdeti nehézségek ellenére egyre szélesebb körű ismertségre, rendezvényein pedig népszerűségre tett szert. Az egyesület legfontosabb rendezvénye az évenként megrendezett veterán autós-motoros túraverseny és találkozó. A képeken Mihálovits Nándor, a felnémeti Berva Rt. által gyártott, Panni robogója látható.

Panorámaképek - Eger

Panorámaképek - Eger

Vizuális túra Egerben. '2001-ben Francois Panchard barátunkat, a kiváló svájci fotóművészt két dolog fogta meg Magyarországon: a gyönyörű tájak és épületek, amelyeket speciális panoráma technikával fotózott, s egy magyar lány, akibe beleszeretett. A szerelemből házasság lett és Francois a felesége és magyarországi barátai jóvoltából újabb és újabb helyeket fedezett fel, amelyekről úgy érezte, hogy meg kell örökítenie. Két évvel később 2003-ban a fotóművész magyarországi barátaival együtt megalakította a Panoramas KFT-t, hogy a hobbiból üzlet legyen, és minél többen megismerhessék hazánkat, kivételes szépségű épület remekeinket, tájainkat az ő optikáján keresztül.

Paraaqua Alapítvány a Gyermekek Fejlesztéséért

Paraaqua Alapítvány a Gyermekek Fejlesztéséért

Képviselő: Malacsek Béláné (kur. elnök) A sérült, vagy ép, de mozgásfejlődésükben lemaradt gyermekek vizi (Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika HRG) és szárazföldi (Tervezett Szenzomotoros Training TSMT) fejlesztése az észak-kelet magarországi régióban. A HRG és a TSMT módszer felhasználásával a központi idegrendszeri sérült, mozgássérült, értelmi fogyatékos, érzékszervi sérült és a halmozottan sérült fiatalok vizi és szárazföldi fejlesztése, állapotuk fenntartása, illetve javítása. A HRG és a TSMT módszer felhasználásával a gyermekkori pszichoorganikus szindrómás gyermekek, valamint a tanulási magatartási nehézségekkel küzdő gyermekek fejlesztése. Tartáshibás és gerinc deformitásos gyermekek preventív - korrektív fejlesztése. Az autista, aWilliams és Down szindrómás gyermekek komplex mozgás fejlesztése. Koraszülött csecsemők fejlesztése és korai fejlesztés. Discalculiás, dislexiás, disgráfiás problémákkal küzdő gyermekek kiszűrése, fejlesztése. Sportversenyek, sporttalálkozók, családi napok, táborok szervezése. A sérült gyermekek családi és társadalmi integrációjának segítése, erősítése.A fejlesztések során keletkező adatok, eredmények tudományos igényű feldolgozása és átadása. A felnőtt agysérültek poszttraumás komlex rehabilitációja. Ép óvodás és kisiskolás korú gyermekek sokoldalú mozgásfejlesztése. Kapcsolatfelvétel és együttműködés hasonló célú hazai és külföldi szer

Pásztorvölgyi Iskoláért Alapítvány

Pásztorvölgyi Iskoláért Alapítvány

Alakulás éve: 1994. Az iskolában tanuló diákok tehetségének kibontakoztatásához és továbbfejlesztéséhez szükséges anyagi feltételek javítása, és külföldi kapcsolatok megteremtésének segítése, els∓mp;ilde;sorban a nyelvtanulás hatékonyságának növelése céljából. Az alapítvány számos területen segíti a diákok munkáját, tanulását, valamint a szabadid∓mp;ilde; hasznos eltöltésére irányuló törekvéseit. A hátrányos helyzet∓mp;irc; tanulókat egyedi elbírálás alapján is támogatja.

Tuti menü