Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szabadidő képes leírás - Felnémet.tlap.hu
részletek »

Szabadidő - Felnémet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: felnemet.tlap.hu » Szabadidő
Keresés
Találatok száma - 13 db
Eger Termál és Élményfürdő

Eger Termál és Élményfürdő

Ha kortalan kikapcsolódásra vágyik, látogasson el az Egri Termálfürdőbe! Az Egri Termálfürdő 1932-ben nyitotta meg kapuit. Magyarország egyik legszebb fürdőhelye, mely a külföldi turisták körében is népszerű. A gyönyörű ligetes környezet a gyógyulni, sportolni és szórakozni vágyók Paradicsoma! A belvárostól néhány percre található fedett-nyitott vízi élménysziget ugyanis 7 medencével, sportpályákkal és a Török Fürdőbe közvetlen átjárási lehetőséggel rendelkezik. Joggal mondhatjuk hát, hogy az Egri Termálfürdő az egész család számára megfelelő úti célpont, de javasoljuk, hogy erről győződjenek meg személyesen is!

Egerszalók - gyógyfürdő

Egerszalók - gyógyfürdő

Egerszalók az egri Bükk alján, Egertől 7 km-re nyugatra fekszik a Mátra és a Bükk hegység között. Egerszalókon működik az ország egyik legfiatalabb gyógyfürdője, amelyet két, a település határában gejzírként felszínre törő 68 fokos hőforrás táplál.

Horgászat Egerszalókon

Horgászat Egerszalókon

Horgászati lehetőségek Felnémet mellett: Egerszalók község hévízforrásáról ismert település, a Bükkben Egertől 6 km-re található. A település másik nevezetessége a Laskó-völgyi víztározó, melyet a horgászok csak egerszalóki horgásztónak ismernek az országban. A tavon csónakból is lehet horgászni, valamint partról is jó eredménnyel kecsegtet a horgászat. Mozgáskorlátozott sporttársaknak külön horgászhelyet alakítottunk ki a tó egri oldalán, ahol a horgász gépkocsijával teljesen megközelítheti a vízpartot.

Horgászvizek Heves megyében

Horgászvizek Heves megyében

Alatka, Aldebrő, Eger-patak, Egerszalóki tározó, Felsőtárkányi tó, Lak-völgyi tó Bélapátfalfa, Ostorosi víztározó, Síkfőkúti tó, Tisza-tó, Verpeléti horgásztó, stb. Csak Eger-Felnémethez közelebbieket említettem.

Lipicai Lovasfesztivál

Lipicai Lovasfesztivál

Nemzetközi Fogathajtó Verseny Egyes- Kettes- és Négyesfogatok részére és a nagysikerű Éjszakai Lovas Show 2013. július 19-21. Díjhajtás, maratonhajtás, akadályhajtás

Lovaglási lehetőségek a környéken

Lovaglási lehetőségek a környéken

Mátyus Udvarház Eger Egeres-völgyi Lovastanya Felsőtárkány Mihók Ménes Lovasfarm Ostoros Nagyrédei Lovasudvar Nagyréde Kovács István Szílvásvárad Mágnás Borok Háza Noszvaj Diana Lovasudvar Gyöngyössolymos Fényes Major Lovastanya Parádsasvár Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad

Lovasturizmus - Noszvaj

Lovasturizmus - Noszvaj

Eger közelében kis baráti társaság alakította ki a lovas tanyát. Lovagolnak itt kicsik és nagyok, versenyzők és hobbilovasok, problémás gyerekek egyaránt. Nemcsak lovagolni tanulnak a gyerekek, hanem megismerkedhetnek a ló anatómiájával, élettanával, természetével, megfelelő gondozásával, a lótulajdonos és lótartó feladataival. Állatsimogatónkban közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a hagyományos magyar gazdasági udvar állataival.

Mátyus Lovas Udvar

Mátyus Lovas Udvar

Az egri vártól 2 km-re az Eged-hegy lábánál Eger és Noszvaj között található a Mátyus Udvarház Lipicai Lovastanyája. A lovastanyán - ahol vendéglő és panzió is működik- a tulajdonos lipicai lovak tenyésztésével és lovas szolgáltatások biztosításával foglalkozik. Udvarházunkban házias ételeket kínáló vendéglő áll a lovakat szerető és a természetet kedvelő vendégek rendelkezésére. Minden igényt kielégítő panziónk a távolabbról érkezők szállás lehetőségét is megoldhatja. Az Udvarház tökéletes hely minden egyéni, társas, családi és céges rendezvény lebonyolítására, festői környezetben szabadtéri főzési, grillezési-nyársalási lehetőséggel, valamint fedett terasszal várja a pihenni vágyókat. A gyerekeket európai színvonalú játszótér várja.

Szabadidő eltöltése a környéken

Szabadidő eltöltése a környéken

Szabadidő hasznos eltöltése Eger-Felnémet környékén - látnivalók: Egri vár, templomok, múzeumik, egri borvidék, Eger nevezetességei, Eger környéke llátnivalói, fürdőzés Egerben, Egerszalóki hőforrás, kerékpártúrák, lovaglás, vadászat, horgászat

Hirdetés
Szépasszonyvölgy

Szépasszonyvölgy

A mai Szépasszony-völgyi pincesorok, mintegy emberöltő óta Eger legismertebb részét képezi. Borospincéi az utóbbi néhány évtizedben idegenforgalmi jelentősége révén országos hírre tett szert. Az egri földműves lakosság körében egész sor hagyomány él a földrajzi név eredetéről. Akadt, aki szerint egy szépasszony birtokában volt a völgy, illetve annak egy része. Mások tudomása szerint egy híres asszony árusította itt pincéjében a jó egri bort. Más forrás szerint a völgy oldalán állt egy úri villa, melyben egy katonatiszt kikapós úriasszonya élt. Számtalan költő, Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály írt Egerről és jó boráról, de Márai Sándor is az egri újság felkérésére csodálatosan méltatta és írta le az egri pincék életét, szokásait, valamint abban az időben honos szőlőfajtákból készült borok zamatát és tüzességét. Látogasson el az egri borvidék leghíresebb helyére, a Szépasszony-völgybe, ahol a boros pincék mindig szívesen látják egy pohár finom borra, ahol muzsikaszó mellett beszélgethet barátaival, családjával. Szabadtéri programok, borkóstolás, finom ételek, hangulatos esték várják Önt is!

Thermal Park Egerszalók

Thermal Park Egerszalók

Az egerszalóki wellness és gyógyfürdőtől 300 m-re a Laskó-patak partján, erdőkkel szegélyezett környezetben helyezkedik el a létesítmény. A parkban 60 db alap infrastruktúrával (elektromos áram-, víz-, szennyvíz-, TV- csatlakozás, WIFI) ellátott lakókocsi beálló található. Igényesen kialakított közös fürdő, főzési lehetőség biztosított. Gondozott kertben több kerti grillező, játszótér, lengőteke várja a vendégeket Kerékpárkölcsönzés a helyszínen. Ajánljuk mindenkinek, akik keresik a természetet, a nyugalmat és a szabadságot.

Török Fürdő - Wellness

Török Fürdő - Wellness

Szépség, egészség és tradíció - Ezeket nyújtja az ide látogatóknak a Török Fürdő. Élt egykor egy török pasa is, Arnaut pasa, aki emeltetett városunkban egy gyönyörű, arany kupolás fürdőt, ahol a hithű mohamedánok tisztálkodhattak és társaloghattak. Ez a csodás fürdő - többszöri felújítást követően - még mindig áll és 6 medencével, magas színvonalú wellness-és gyógyászati szolgáltatással várja vendégeit! A Török Fürdőben a radon tartalmú gyógyvíz a medencék alját borító kövek alatt tör fel három helyen, a Török-medence, a Tükör medence' és a Pezsgő-fürdő medence alatt (mely nevét a felszálló buborékok szakadatlan pezsgése miatt kapta). Ezen kívül még három medence található az épületben, melyek a mai kornak megfelelő élményelemekkel bővítettek. A Török Fürdő nem csupán egy wellness központ, hanem egy varázslatos hely, ahol a török emlékekben és a kellemes gyógyvízben elmerülve néhány órára maga mögött hagyhatja a valóságot!

Vadászati lehetőségek a környéken

Vadászati lehetőségek a környéken

Vadászati lehetőségek Eger környékén Egererdő Erdészeti Zrt. Vadászati Utazások Kft. Hevesaranyos és vidéke Vadásztársaság Aszó völgye Vadásztársaság, Vécs Fauna Idegenforgalmi, Mezőgazdasági, Kereskedelmi Zrt, Besenyőtelek Nádasvölgye Vadásztársaság, Borsodnádasd Erdőzúgás, Parád Noé Kft. Istenmezeje stb.

Tuti menü